Leden
Welkom
EUROBAND ROTTERDAM
Sinds de oprichting van het Rotterdamse Tamboer- & Trompetterkorps Euroband in 1961 is het orkest uitgegroeid tot een vereniging met maar liefst 4 verschillende afdelingen.


"Show- & Marchingband"

De grootste en meest bekende afdeling binnen de vereniging is de show- & marchingband. Deze bestaat uit ongeveer 50 muzikanten in de leeftijd van 16 t/m 55 jaar. Zij repeteren éénmaal per week onder leiding van een professioneel instructieteam om het niveau hoog te houden en aan te scherpen.

Mede door dit niveau is Euroband een graag geziene gast op streetparades en taptoes in binnen- & buitenland en heeft inmiddels dan ook een goede staat van dienst.

Zo is het orkest de laatste jaren te gast geweest op de volgende evenementen;
• De Nationale Militaire taptoes in 2006, Floriade Taptoe 1992, taptoes in het Rotterdamse Ahoy, Eurotaptoes in 2001 en 2004.
• The Royal Nova Scotia International Tattoo, Halifax (Canada) in 2008.
• Bloemencorso’s in o.a. Zundert (Nederland), Digne les Bains (Frankrijk), Neuchatel (Zwitserland) en Jersey (Verenigd Koninkrijk).
• Streetparades in o.a. Parijs, Keulen, Hamburg, Rotterdam, Brussel en Londen.

In 1966, 1970, 2001, 2005, 2009 en 2013 heeft het orkest met succes deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. In 2013 behaalde het orkest 89,18 punten op de mars & 87,38 punten op de show, beide goed voor wederom een mooie gouden plak waar de vereniging erg trots op is.

De bezetting van het orkest bestaat momenteel uit: percussie, slagwerk, trompetten, trombones, saxofoons, piccolo’s, dwarsfluiten, baritons en sousafoons. De speciaal voor het orkest gearrangeerde en gecomponeerde muziek staat borg voor de eigen sound in zowel de mars- als showmuziek. De nieuwe galashow van 2012 heeft als thema ‘Night & Day’. Het is een impressie van de bekende 24 uur die een dag doormaakt, met alle sferen en klanken die je daarin kan herkennen. De Euroband neemt u mee van het rustig ontwaken tot de zon echt doorbreekt, bruisende muziek van de dag en een intense ballad, en de mysterieuze avond, met alle bijzondere effecten die daarbij horen. Naast de galashow heeft de Show- & Marchingband een 2e (alternatieve) show genaamd “Bella Italia”, een Italiaanse show waarin diverse bekende en populaire Italiaanse nummers worden gespeeld. Dit alles wordt gebracht in een volledige Italiaanse outfit.


“Stageband Eurokest”

Eurokest is een afdeling van Euroband. Deze afdeling bestaat uit muzikanten die hun kennis en ervaring, opgedaan bij de Show- & Marchingband, gebruiken in een orkest dat voornamelijk zittend optreedt. We noemen zo’n orkest een stageband (podiumorkest in goed Nederlands). Eurokest is opgericht in oktober 2005 en verzorgt optredens tijdens allerlei evenementen. Te denken valt –gezien de gebeurtenissen in de afgelopen jaren- aan optredens bij of ter gelegenheid van: wielerrondes, kerstmis, braderieën, tentoonstellingen en feesten. Combinaties met andere afdelingen van Euroband zijn er ook vaker geweest, zoals bijvoorbeeld met Popkoor Xing. Het repertoire van Eurokest bestaat uit hedendaagse, pop- en dansmuziek. Daarnaast heeft Eurokest een kerstrepertoire.
Het ensemble bestaat uit om en nabij de 20 leden: een dirigent, trompetten, trombones, baritons, slagwerk, bassen, saxofoons.


“Jong Euroband”
Jong Euroband is de juniorenafdeling. Deze afdeling van de Euroband is opgericht in 2005. Jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 16 jaar nemen deel aan diverse mars- en showoptredens. Zij stromen vervolgens, op 16- jarige leeftijd, door naar de “Show- & Marchingband”.


“Popkoor Xing Rotterdam”
Xing Rotterdam is het popkoor van de Euroband en bestaat momenteel uit 30 enthousiaste dames (er is ook plaats voor heren). Xing Rotterdam is opgericht in 2006 en het huidige repertoire bestaat uit evergreens, pop- en klassieke nummers. Door de manier van optreden geeft Xing Rotterdam klank & kleur aan elk evenement.