Leden
Ook dit jaar weer een winterbattle bij Jong Euroband

Na het grote succes van de eerste editie vorig jaar kon het natuurlijk niet uitblijven. Daarom organiseert Jong Euroband ook dit jaar weer een muzikale winterbattle in de Schalmei.

Op dinsdagavond 20 december a.s. is het weer zover en is de grote zaal van de Schalmei wederom het strijdtoneel voor de battle. De zaal zal in winterse- en kerstsferen worden aangekleed en daarmee een sfeervolle ambiance zijn voor de optredende teams.

Tijdens de winterbattle gaan drie teams met jeugdleden en aangevuld met enkele leden van de SMB de muzikale strijd met elkaar aan. Leuk is hierbij dat ook de 20 nieuwe Music Kids -die thans het introductieprogramma volgen bij de jeugdafdeling - hieraan deelnemen.

Ieder team – dat wordt gecoacht door een SMB’er – moet drie dezelfde verplichte nummers spelen. Men is echter vrij om hier een eigen originele uitvoering aan te geven, zowel muzikaal als wat betreft de presentatie (visueel). Daarnaast is ieder team vrij om één eigen keuzenummer ten uitvoer te brengen.

De gespeelde nummers worden beoordeeld door een jury én het aanwezige publiek. De jury bestaat uit de instructieleden van Jong Euroband. Het publiek geeft haar beoordeling middels het volume van het applaus. Hoe harder het applaus des te hoger het aantal punten! Ieder team kan verder één keer de joker inzetten voorafgaande aan een te spelen nummer waarvoor men dan dubbele punten ontvangt.

Nieuw: wisselbeker voor het winnende team.

De teams strijden dit jaar niet alleen voor de eer en een prijsje voor ieder lid van het winnende team. Dit team ontvangt vanaf dit jaar ook een wisselbeker die het hele jaar zal prijken in de kantine van de Schalmei. Extra reden dus om goede prestaties neer te zetten!

Het belooft dus weer het nodige muzikale spektakel dat je niet mag missen. Iedereen is welkom, familie, vrienden en kennissen. Maar ook overige belangstellenden en nieuwsgierigen! De toegang tot de winterbattle is ook nogeens geheel gratis!

Dus noteer en kom: dinsdag 20 december 2016, gebouw Schalmei, Krabbendijkestraat 520, Rotterdam-Pendrecht. Inloop vanaf 19:00 uur, aanvang van de battle om 19:30 uur. De verwachting is dat de strijd ongeveer een uur zal duren.