Actueel nieuws




Show- en Marchingband - Apr 2024

Onthulling thema nieuwe show SMB

Het is tijd voor de onthulling van het thema van onze nieuwste show! Ga naar onze Facebook-pagina en laat je verrassen!

Op zondag 21 april om 14.30 uur presenteren wij buiten bij ons clubgebouw aan de Krabbendijkestraat 520 onze nieuwe show. Kom kijken en daarna drinken we gezellig een drankje met elkaar.

De echte premiere van onze show is tijdens Taptoe Veenendaal op Koningsdag.

We kunnen niet wachten om dit seizoen te schitteren en jullie onze nieuwe show te laten zien.

Een speciale dank aan Eduard Veldkamp voor het ontwerp en Rene Leckie en Dennis Smits voor het arrangeren van onze prachtige nummers. We zijn trots op het resultaat dat wij samen met onze instructeurs hebben bereikt!




Xing-Rotterdam - Nov 2023

Xing “Christmas Bubbles”

Wij organiseren dit jaar weer ons eigen kerstconcert.We gaan de Schalmei omtoveren met een prachtig kerstdecor en we hebben voor het eerst een kleine kerstmarkt. Bezoekers worden bij de entree ontvangen met een warm drankje en met muziek door jonge muzikanten van Jeugd Harmonie Slikkerveer. Ook kan je op de foto met een kerstachtergrond. Er is een kerstloterij met leuke prijzen.  Kortom, genoeg voor een leuke avond in kerstsfeer. Kom jij ook mee bubbelen? Vrijdag 15 December vanaf 19.00 uur




Jong Euroband - Sep 2023

Pak je kans: gratis 5 muziekworkshops bij Jong Euroband!

Altijd al eens één of meerdere muziekinstrumenten willen uitproberen? Dan is dit nu je kans!

Jong Euroband bied je de mogelijkheid om in 5 GRATIS lessen kennis te maken met de verschillende muziekinstrumenten die bij dit jeugdorkest worden bespeeld.

In iedere les (of eigenlijk beter: workshop) van ca. 45 minuten wordt een instrument belicht en krijg je natuurlijk ook zelf ruimschoots de gelegenheid om dit instrument zelf uit te proberen. Dit alles op een leuke, speelse manier. En aan het eind van de workshop kan je ook zelf al de eerste geluiden of ritmes (bij het slagwerk) laten horen! Maar nu wil je wel weten natuurlijk welke instrumenten dan zoal langskomen in de workshops. Dat zijn o.m. trompet, trombone, saxofoon, dwarsfluit en trommel. Heel leuk (en leerzaam!) dus om eens te komen proberen bij Jong Euroband!

Jong Euroband is een jeugdmuziekkorps dat is gevestigd in Rotterdam Charlois. Het biedt kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar de mogelijkheid om samen met de andere jeugdleden in korpsverband een muziekinstrument te bespelen. Hiervoor is het niet nodig dat je al een instrument bespeelt; vanuit de vereniging leiden wij je hiervoor helemaal op! Alle informatie hierover en over Jong Euroband zelf kan je vinden op onze eigen website www.jongeuroband.nl. Maar ook in de social media zijn wij natuurlijk te vinden.

 

 

Binnenkort starten we weer met een nieuwe sessie van de 5 gratis muzieklessen. De lessen zijn altijd op de dinsdagavonden van 18:00-18:45 uur en worden gegeven in ons verenigingsgebouw Schalmei aan de Krabbendijkestraat 520 in Rotterdam Charlois (wijk Pendrecht). Kijk op onze site of facebook wanneer de eerste les weer start en meld je hiervoor aan. Natuurlijk zijn ook je ouders/verzorgers hierbij van harte welkom! Aanmelden kan via ons mailadres info@jongeuroband.nl Wil je meer informatie over Jong Euroband of de 5 workshoplessen kan je ook contact opnemen met Irma van Gelder via nummer 06-29001350. En whatsappen kan natuurlijk ook.

We kijken uit naar je komst!




Jong Euroband - Sep 2023

Jong Euroband weer present bij Weergaloos Charlois!

Jong Euroband weer present bij Weergaloos Charlois!

Op zaterdag 23 september en zondag 24 september zal het evenement “Weergaloos Charlois” weer gehouden worden in het Karel de Stouteplein in Rotterdam Charlois. Dit jaar zal Jong Euroband zich hier op de zaterdag ook weer laten zien en horen.

Weergaloos Charlois wordt jaarlijks georganiseerd door het Rotterdams Volkstheater. Er zijn dan allerlei activiteiten en optredens met muziek, dans, circus, theater etc. Een feest voor jong en oud noemt de organisatie het.

Op zaterdag 23 september zal Jong Euroband het evenement openen met een muzikaal optreden om 13:00 uur. En na een pauze zal het korps nogmaals een optreden verzorgen op het feestterrein. Leuk dus om ons jeugdkorps weer eens te zien optreden en aan te komen moedigen!

Daarnaast is Jong Euroband ook aanwezig met een stand waarin alles te zien is met waar het jeugdorkest zich mee bezig houdt. Belangstellenden (kinderen en ouders) kunnen hier alle informatie krijgen maar bijvoorbeeld ook zelf één van de muziekinstrumenten uitproberen. Dus kom gerust een kijkje nemen!

Actie wegens succes herhaald: 5 gratis muzieklessen bij Jong Euroband!

Altijd al eens een muziekinstrument willen uitproberen? Dan is dit nu je kans! Jong Euroband bied je de mogelijkheid om in 5 GRATIS lessen kennis te maken met de verschillende instrumenten die bij dit jeugdorkest gebruikt worden. Zoals trommel, trompet, trombone, saxofoon en dwarsfluit. Deze actie hebben we dit jaar al twee keer met succes mogen houden en daarom bieden wij kinderen dit jaar nogmaals de gelegenheid om hieraan deel te nemen.

Deze lessen zijn op de dinsdagavond in ons verenigingsgebouw De Schalmei aan de Krabbendijkestraat 520 in Pendrecht. Ze duren per keer 45 minuten en zijn van 18:00-18:45 uur. De eerste les is van deze nieuwe serie is op dinsdag 25 september. Interesse? Je kan je aanmelden voor de gratis lessen via mail info@jongeuroband.nl en vanaf 6 jaar ben je al welkom! Voor meer informatie over Jong Euroband kijk je op www.jongeuroband.nl Je kan ook telefonisch en via whatsapp contact opnemen met Irma van Gelder via het nummer 06-29001350. Je bent van harte welkom!

 




Xing-Rotterdam - Sep 2023

Een Xing-vol voorjaar

Wij zijn inmiddels alweer 3 weken aan het repeteren maar we kijken graag nog even met veel plezier terug op een leuk voorjaar met 3 korenfestivals en een Xing uitje naar Madurodam.

Het eerste korenfestival was op 13 mei jl. in Alphen a/d Rijn

Op 10 juni hadden we het Rotjekoor Festival waar heel veel koren door heel Rotterdam aan het zingen waren.
Wat een prachtig weer hadden we en wat een geweldige sfeer met zoveel koren.

Op 24 juni hadden we het Hoeksche Waard korenfestival in Oud-Beijerland

Als afsluiter voor de zomervakantie hebben we ons jaarlijks Xing-uitje in Madurodam en Scheveningen doorgebracht.

 

 

 




Jong Euroband - Jul 2023

Voorspeelavond JEB zomer 2023: warm bad!

Dinsdagavond 4 juli jl. was het weer zover: de zomerse editie van de halfjaarlijkse voorspeelavond van Jong Euroband. En het werd weer een warm bad! Warm vanwege de warmte in de Schalmei maar vooral ook warm door de aandoenlijke presentaties en prestaties van onze jeugdleden. Het was dan ook weer genieten voor de vele belangstellenden, waaronder familieleden van onze jeugdige muzikanten.

Want gepresteerd is er weer door onze kids! Er was een mooi afwisselend programma opgesteld waarin alle onderdelen van het jeugdorkest en alle leden aan bod kwamen. Met zowel individuele optredens, duo’s als het gehele orkest.

Als opening speelde het jeugdorkest onder de bezielende leiding van instructeur Frank hun nieuwe nummer “Can’t stop the feeling” hetgeen met luid applaus werd gewaardeerd door het publiek. Daarna volgden de muzikale voordrachten van onze jeugdleden. Soms alleen, soms met elkaar en soms ook met hun in de SMB spelende ouders. Stuk voor stuk allemaal erg aandoenlijk. En je moet het toch maar doen, soms ook voor het eerst, voor dat vele publiek! Leuk ook waren de drie “New kids” die in de weken daarvoor nieuw binnen waren gekomen om enkele oriëntatielessen te volgen. Op alle instrumenten die ze hadden gehad lieten zij al horen wat zij daarop konden.

De sfeervolle avond werd (bijna) afgesloten door het jeugdorkest met het pakkende nummer “Hands On”, waarmee onze jeugd eerder dit jaar een muzikale ode bracht op social media aan het kampioenschap van Feijenoord. Een aantrekkelijke medley van bekende Feijenoord-liedjes dat door het publiek uiteraard heel enthousiast werd ontvangen.

Echt afgesloten werd deze avond met een gezamenlijk optreden van Jong Euroband met de Show- en Marchingband waarin zij o.l.v. dirigent Matthijs naast hun al bestaande nummer “Brigand” ook hun nieuwe gezamenlijke nummer “Jugeumeul” ten gehore brachten. Een mooie muzikale afsluiting van de succesvolle avond!

Al met al kan weer worden teruggekeken op weer een zeer geslaagde voorspeelavond. Een traditie die niet meer is weg te denken binnen de gehele vereniging. En waarin zowel onze jeugdige muzikanten als de senioren van de SMB op verschillende wijzen tot elkaar komen. We kijken alweer uit naar de volgende editie!




Show- en Marchingband - Jun 2023

Word jij onze nieuwe showinstructeur?

DE SHOW- EN MARCHINGBAND EUROBAND ROTTERDAM IS EEN AMBITIEUZE EN GROEIENDE VERENIGING DIE STEEDS MEER MUZIKANTEN AANTREKT. WE HEBBEN ECHTER NOG STEEDS ONZE NIEUWE SHOWINSTRUCTEUR NIET GEVONDEN.

Ben jij degene die bij ons naar binnen stapt als onze vaste showinstructeur en deel uitmaakt van onze prachtige vereniging?

Wat breng je mee als je bij ons binnenstapt?

  • Een enorme dosis enthousiasme.
  • Beschikbaarheid op dinsdagavond ongeveer één keer per maand, en een paar dagen/dagdelen in het weekend om de nieuwe show in te studeren, waarvan we de planning ruim van tevoren zullen afspreken.
  • Bekendheid met Pyware en het vermogen om dit goed te lezen en over te brengen met behulp van de diverse mogelijkheden van Pyware.
  • Je kunt onze nieuwe show instuderen vanaf het komende najaar. Deze wordt geschreven door onze choreograaf.
  • Ambitie om samen met de groep te blijven groeien.
  • Meedenken en adviseren over de visie op showbeleid.
  • Bereidheid om samen te werken met de rest van ons trouwe instructieteam.
  • Enthousiasme en bekendheid met de wereld van mars- en showbands.

Wat kun je verwachten binnen onze prachtige vereniging?

  • Een enthousiaste groep mensen die zich willen blijven ontwikkelen en samen met jou aan de vereniging willen bouwen.
  • Een groep muzikanten die gedreven en ambitieus zijn en zichzelf graag willen verbeteren.
  • Een vereniging waar iedereen warm wordt ontvangen en waar we streven naar open communicatie.
  • Een actieve en ondersteunende SMB-commissie en bestuur.

“Ben jij het missende puzzelstukje dat onze geweldige club compleet maakt? We zijn op zoek naar iemand die niet alleen betrokken is bij onze vereniging, maar ook een persoonlijke klik voelt met ons team. Samen zorgen we voor een hechte band en maken we van jou een onmisbare schakel in onze enthousiaste clubfamilie!”

Ben je enthousiast geworden om eens bij ons binnen te lopen en kennis te maken met onze vereniging? Stuur dan je motivatie naar smb@euroband.nl. Voor eventuele vragen kun je altijd contact opnemen met Irma de Bok via telefoonnummer 06-29001350.




Jong Euroband - Jun 2023

Voorspeelavond Jong Euroband in zomerse sferen

Ook dit jaar kunnen we natuurlijk weer een gezellige voorspeelavond verwachten van ons eigen Jong Euroband in zomerse sferen. Zoals gebruikelijk sluiten onze jeugdige muzikanten de eerste helft van het seizoen weer af met hun muzikale voordrachten. En zoals altijd belooft het ook dit jaar weer heel veel aanstekelijke optredens die gebracht zullen worden in de Schalmei op dinsdagavond 4 juli a.s.

Solo-optredens, duo’s of complete groepjes, met andere jeugdleden maar zelfs ook met SMB-muzikanten, het zit allemaal in het programma van dit jaar! Het belooft dus weer het nodige spektakel te worden in de Schalmei! Onze kinderen hebben in ieder geval weer hun best gedaan om er een aantrekkelijke voorstelling van te maken. En de zomerse aankleding van de Schalmei zorgt voor de rest!

Maar na de individuele optredens van onze jeugdleden is deze voorspeelavond nog niet afgelopen! We sluiten nl. af met een gezamenlijk optreden van ons jeugdkorps met de seniorenband SMB (Show- en Marchingband). Dus een reden temeer om deze avond te komen kijken en luisteren naar onze twee orkesten!

De inloop in de Schalmei op 4 juli is vanaf 18:30 uur en we starten met het muzikale programma om 19:00 uur. Aansluitend is dan het gezamenlijke optreden van Jong Euroband met de Show- en Marchingband. Een niet te missen muzikale avond voorafgaande aan de zomervakantie. De toegang is gratis en een ieder is van harte welkom!

Voordracht uit de zomerse editie van de Voorspeelavond in 2017.




Jong Euroband - May 2023

Zaterdag wijkfeest in Pendrecht met Jong Euroband

Zaterdag 3 juni a.s. wordt er door Lion Events weer een wijkfeest georganiseerd voor Pendrecht en Zuidwijk. Het wijkfeest is speciaal gericht op de jeugd en dan mag ons jeugdkorps Jong Euroband – gevestigd in Pendrecht – natuurlijk niet ontbreken! Er zal deze dag tussen 13:00 en 17:00 uur van alles te doen zijn voor de jeugd: kleine kermis, poppenkast, jeugdbrandweer, circus, luchtkussens etc.

Maar er is ook een informatiemarkt met diverse stands van jeugdverenigingen uit de wijk én diverse podia voor diverse (muzikale) optredens. Jong Euroband is bij deze beide onderdelen vertegenwoordigd met een kraam op de informatiemarkt en een muzikaal optreden van ons jeugdorkest op het muziekpodium. Op de informatiemarkt zijn we present van 13:00 tot 17:00 uur en het optreden van het korps is tussen 13:30 en 14:00 uur. Het zou natuurlijk erg leuk zijn én vooral extra motivatie geven aan onze jeugdige muzikanten als we ze in grote getale gaan aanmoedigen tijdens hun optreden. Het wijkfeest wordt gehouden onder het metrostation Slinge.

Actie: 5 gratis muzieklessen bij Jong Euroband!

Altijd al eens een muziekinstrument willen uitproberen? Dan is dit nu je kans! Jong Euroband bied je de mogelijkheid om in 5 GRATIS lessen kennis te maken met de verschillende instrumenten die bij dit jeugdorkest gebruikt worden. Zoals trommel, trompet, trombone, saxofoon en dwarsfluit. Deze lessen zijn op de dinsdagavond in ons verenigingsgebouw De Schalmei aan de Krabbendijkestraat 520 in Pendrecht. Ze duren per keer 45 minuten en zijn van 18:00-18:45 uur.

De eerste les is op dinsdag 6 juni en de vier lessen daarna op de dinsdagen 13, 20 en 27 juni en 4 juli. Zo ben je voor de zomervakantie klaar met de lessen.

Je kunt je aanmelden voor de gratis lessen tot maandag 5 juni via mail info@jongeuroband.nl en vanaf 6 jaar ben je al welkom! Voor meer informatie over Jong Euroband kijk je op www.jongeuroband.nl Je kan ook telefonisch en via WhatsApp contact opnemen met Irma van Gelder via het nummer 06-29001350. Je bent van harte welkom!




Show- en Marchingband - Apr 2023

Het seizoen is geopend voor SMB

Show- en Marchingband komt in 2023 uit de startblokken. Tijdens de repetities zetten we vol in op een nieuw marsprogramma (zoals “Imperial Crown”, “Narodni Pochod” en “Mit vollen segeln” uit de oude doos!). Ook hebben we een hoop optredens al achter de rug.

Optredens

We zijn begonnen met Beauvais (F) op 25 & 26 maart dit jaar. Wat nieuw is dat we daar een vlog over hebben gemaakt voor op onze sociale mediakanalen. Tijdens deze optredens hebben we onze show mogen doen op de BLV-taptoe. Een tijdje daarna zijn we als Show- en Marchingband op 2de Paasdag ook naar Herve (B) geweest, een prachtige carnavalsoptocht. Als klap op de vuurpijl hebben we afgelopen weekend ook de bloemencorso gelopen in de Bollenstreek, zo’n 8,5 kilometer. Ontzettend veel publiek was er aanwezig van Hillegom tot aan Bennebroek.

Ook aanwezig op Koningsdag

Aanstaande donderdag 27 april mogen we als Show- en Marchingband zelfs deelnemen in Rotterdam aan Koningsdag 2023. In ons eigen mooie Rotterdam kijken we daar zeker naar uit.

Nieuwe leden

Niet te vergeten: wat fantastisch is, is dat we een aantal nieuwe leden en een aantal nieuwe intredes hebben mogen verwelkomen. Daar zijn we super trots op en wensen ze allemaal heel veel succes en plezier!




Xing-Rotterdam - Apr 2023

Met Xing-Rotterdam naar de zomer

Zaterdag 15 april jl werd Popkoor Xing-Rotterdam gastvrij ontvangen in Herbergier Oostvoorne voor een optreden voor de bewoners van deze kleinschalige woonvoorzienig. Op de scheidslijn van woonkamer en keuken mochten wij ons repertoire ten gehore brengen Samen met de bewoners hebben we er een heel gezellige middag van gemaakt.

 

Ons popkoor is hard bezig op de repetities en thuis met nieuwe nummers en choreografie in te studeren die we graag ten gehore willen brengen op de aankomende optredens bij diversen korenfestivals. Het eerste korenfestival is 13 mei a.s. in Alphen a/d Rijn gevolgd door een groots korenfestival op 10 juni in Rotterdam (Rotjekoor) waar we ook dit jaar weer aan mee mogen doen. Dit is een groot spektakel wat zeker leuk is voor een bezoek aan Rotterdam waar meer als 100 koren met verschillende genres het centrum vullen met muziek. Op 24 juni gaan we gezellig zingen bij het Hoeksche Waard korenfestival in Oud-Beijerland. We zijn nog met andere korenfestivals bezig voor het najaar en ook is er sprake van ons eigen kerstconcert op 15 December in de Schalmei.

In de afgelopen maanden hebben we ook nog eens een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Dat is fantastisch!

 






Xing-Rotterdam - Jan 2023

Xing – Winterprogramma Rotterdam

Dit jaar zijn we op 7 januari gezellig begonnen met 4 optredens op diverse locaties in Rotterdam-Centrum.

Ons eerste optreden was bij Bram Ladage op het Binnenwegplein.Het waaide daar ontzettend hard en dat was hilarisch voor ons rode hoedje wat we op de grond hadden gelegd om er hopelijk wat geld in te ontvangen van enthousiaste voorbijgangers.Door de wind ging ons hoedje er vandoor maar Bram heeft ons gered door ons een paar aardappels te geven om het hoedje liggende te houden en dat werkte.




Xing-Rotterdam - Jan 2023

Terugblik 2022 – Popkoor Xing

Wat hebben wij een leuk gezellig Xing-vol 2022 achter de rug.

Eindelijk mochten we weer na een vervelende Coronaperiode. We hebben dan ook volop genoten van diverse optredens dit afgelopen jaar.

We zijn begonnen in Vlaardingen Holy waar we mee hebben gedaan aan een leuk
korenfestival “op de Loper” met een enthousiast publiek.




Jong Euroband - Sep 2022

Mooie prestatie neergezet door Jong Euroband in Ahoy! 

Onze jeugd heeft afgelopen vrijdagavond een puike prestatie geleverd tijdens de Nationale Taptoe in Ahoy. Ons jeugdkorps deed daar mee aan de jeugdmanifestatie tijdens de Nationale Taptoe. Jong Euroband opende de jeugdmanifestatie en daarmee eigenlijk ook de Nationale Taptoe van dit jaar. Extra spannend dus.




Jong Euroband - Sep 2022

JONG EUROBAND terug bij de Nationale Taptoe in Ahoy!

Nu de Nationale Taptoe weer terug is in Ahoy inclusief de jeugdmanifestatie voor de jeugdorkesten mag Jong Euroband daarbij natuurlijk niet ontbreken! Want Jong Euroband is een deelnemer “van het eerste uur” aan de jeugdmanifestatie! Het enige jeugdkorps onder de deelnemers dat afkomstig is uit Rotterdam is dan ook maar wat blij dat ze hierbij weer present zijn. En dit was voor dit keer niet zomaar een vanzelfsprekendheid.




Show- en Marchingband - Aug 2022

Show- en Marchingband neemt deel aan Taptoe Groningen op zaterdag 12 november 2022

In het kader van het 950-jarig bestaan van de stad Groningen organiseerde een enthousiaste groep muziekliefhebbers in 1990 een meerdaags internationaal muziekfestijn onder de naam Euro Muziek Parade, met deelname van korpsen uit o.a. België, Duitsland, Zwitserland, Engeland en Zweden.




Show- en Marchingband - Aug 2022

Euroband presteert op het Wereld Muziek Concours

De grote dag begint

De wekker ging om 6 uur, het is de dag van ons optreden op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, eindelijk! Op naar de krabbedijkestraat waar wij verzamelen om daar samen met de bus te vertrekken. Iedereen is op tijd, het ziet er naar uit dat wij er allemaal zin in hebben en dat we de juiste focus hebben.




Jong Euroband - Jul 2022

JONG EUROBAND terug bij de Nationale Taptoe in Ahoy!

Nu de Nationale Taptoe weer terug is in Ahoy inclusief de jeugdmanifestatie voor de jeugdorkesten mag Jong Euroband daarbij natuurlijk niet ontbreken! Want Jong Euroband is een deelnemer “van het eerste uur” aan de jeugdmanifestatie! Het enige jeugdkorps onder de deelnemers dat afkomstig is uit Rotterdam is dan ook maar wat blij dat ze hierbij weer present zijn.




Jong Euroband - May 2022

Jong Euroband op promotietour!

Na lange tijd niet naar buiten te zijn getreden door de coronaperikelen is het dan op zaterdag 28 mei a.s. weer zover: Jong Euroband gaat de straat weer op! De jongens en meisjes van het jeugdkorps van de Euroband zijn reuzeblij hun muzikale kunnen eindelijk weer eens te laten zien en horen aan het publiek. Daarom gaan ze deze dag op tournee en gaan op drie locaties een optreden verzorgen! Hiervoor is een speciaal ca. 15 minuten durend programmaatje opgezet met diverse muzieknummers.




Jong Euroband - Feb 2022

Jong Euroband kijkt weer vooruit!

Nu de maatregelen rondom het coronavirus achter ons liggen kan ook onze jeugdafdeling gelukkig weer vooruit kijken. Want ook voor onze jeugdleden zijn de afgelopen 2 jaar niet de fijnste en makkelijkste geweest.




Jong Euroband - Oct 2021

Jong Euroband laat zich zien en horen op Prinsenplein!

Zaterdag 26 september a.s. organiseert “Circus Lori” weer een kinderevenement waaraan wij als Jong Euroband ook weer zullen deelnemen. Dit keer is de locatie Prinsenplein in Rotterdam-IJsselmonde. Tijdens dit festijn voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar is er van alles te doen en beleven van 12:00 tot 16:00 uur.




Show- en Marchingband - Feb 2020

Ons nieuwe uniform

Het uniform is een belangrijk onderdeel voor onze club. Het geeft onze band een prachtige uitstraling. Maar… was dat de laatste jaren ook zo? Steeds vaker waren er problemen met het uniform. De stof werd dun, de pasvorm was niet meer zo goed en hier en daar werd de kleur een beetje vaal. Het was duidelijk dat het uniform aan vervanging toe was. Hoe pak je zoiets aan? Kunnen we dat wel doen in deze tijd? Het is tenslotte een enorme investering!