Voorspeelavond JEB zomer 2023: warm bad!

05 jul 2023 | Nieuwsberichten



Dinsdagavond 4 juli jl. was het weer zover: de zomerse editie van de halfjaarlijkse voorspeelavond van Jong Euroband. En het werd weer een warm bad! Warm vanwege de warmte in de Schalmei maar vooral ook warm door de aandoenlijke presentaties en prestaties van onze jeugdleden. Het was dan ook weer genieten voor de vele belangstellenden, waaronder familieleden van onze jeugdige muzikanten.

Want gepresteerd is er weer door onze kids! Er was een mooi afwisselend programma opgesteld waarin alle onderdelen van het jeugdorkest en alle leden aan bod kwamen. Met zowel individuele optredens, duo’s als het gehele orkest.

Als opening speelde het jeugdorkest onder de bezielende leiding van instructeur Frank hun nieuwe nummer “Can’t stop the feeling” hetgeen met luid applaus werd gewaardeerd door het publiek. Daarna volgden de muzikale voordrachten van onze jeugdleden. Soms alleen, soms met elkaar en soms ook met hun in de SMB spelende ouders. Stuk voor stuk allemaal erg aandoenlijk. En je moet het toch maar doen, soms ook voor het eerst, voor dat vele publiek! Leuk ook waren de drie “New kids” die in de weken daarvoor nieuw binnen waren gekomen om enkele oriëntatielessen te volgen. Op alle instrumenten die ze hadden gehad lieten zij al horen wat zij daarop konden.

De sfeervolle avond werd (bijna) afgesloten door het jeugdorkest met het pakkende nummer “Hands On”, waarmee onze jeugd eerder dit jaar een muzikale ode bracht op social media aan het kampioenschap van Feijenoord. Een aantrekkelijke medley van bekende Feijenoord-liedjes dat door het publiek uiteraard heel enthousiast werd ontvangen.

Echt afgesloten werd deze avond met een gezamenlijk optreden van Jong Euroband met de Show- en Marchingband waarin zij o.l.v. dirigent Matthijs naast hun al bestaande nummer “Brigand” ook hun nieuwe gezamenlijke nummer “Jugeumeul” ten gehore brachten. Een mooie muzikale afsluiting van de succesvolle avond!

Al met al kan weer worden teruggekeken op weer een zeer geslaagde voorspeelavond. Een traditie die niet meer is weg te denken binnen de gehele vereniging. En waarin zowel onze jeugdige muzikanten als de senioren van de SMB op verschillende wijzen tot elkaar komen. We kijken alweer uit naar de volgende editie!


Delen via