Show- en Marchingband


Euroband anno 2022

Wij zijn een enthousiaste en dynamische groep muzikanten die het heerlijk vinden om samen muziek te mogen maken.
Muzikale kwaliteit en saamhorigheid gaan bij ons hand in hand. Met een uniek nieuw uniform en een geheel nieuwe show zijn wij klaar voor een mooi muziekseizoen in 2022.

Nieuwsgierig naar informatie over het seniorenkorps van Euroband Rotterdam?

Wie zijn wij?

Een enthousiaste groep muzikanten die van het maken van muziek hun hobby hebben gemaakt. Dit doen wij het liefst samen met andere muzikanten die gaan voor kwaliteit, maar ook voor saamhorigheid en plezier. Momenteel telt de Euroband 46 spelende leden.

Waar staan wij voor?

Voor een perfectie show én muziek. Dit – in combinatie met het prachtige nieuwe uniform – maakt ons, Show- en Marchingband Euroband, tot een uniek orkest dat haar sporen heeft verdiend in Nederland, maar ook in heel Europa, en verder in Canada en de Verenigde Staten.Bekend door haar muziek, mars en show en daardoor overal graag gezien. Dat is waarom de Euroband steeds wordt gevraagd optredens te komen verzorgen. En dat zijn er gemiddeld zo’n 23 per jaar. Allround, want of het nu taptoes, street parades, corso’s of andere evenementen zijn, wij dragen onze passie uit en laten het publiek meegenieten.

Opgericht

Het begon op 1 november 1961 met de oprichting van de Euroband. Ontstaan uit een groep enthousiaste muzikanten die meer wilden dan het begeleiden van wandelgroepen. Vanaf dat moment is het zowel met de muzikale als de show technische ontwikkeling hard gegaan. Ook het instrumentarium is in de loop der jaren uitgebreid om de huidige, vaak lastige en ingewikkelde muziek, tot in perfectie te kunnen spelen. De huidige bezetting, bestaande uit slagwerk, trompetten, trombones, baritons, sousafoons, dwarsfluiten, piccolo’s en saxofoons, is er dan ook naar en een kenner zal de eigen sound van de Euroband al van verre kunnen duiden.

Leiding

De algehele leiding van de Euroband is in handen van Matthijs Kruik, (afgestudeerd compositie en HaFa-directie aan het Conservatorium van Den Haag en Composing for Film aan het Conservatorium van Amsterdam).We zijn ook bijzonder trots op de 1e prijzen, vaak met lof van de jury, voor de vele deelnames aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade

Eigen accommodatie

Wij beschikken over een geweldige accommodatie voor onze wekelijkse repetities, gehouden op de dinsdagavonden van 20.00 uur tot 22.30 uur. Het gebouw “de Schalmei” heeft o.a. een exercitieruimte en leslokalen. Weer en wind, het maakt niet uit, altijd kan er worden gerepeteerd.

Hoogtepunten uit ons 60 jarig bestaan

• De Nationale Militaire taptoes in 2006, Floriade Taptoe 1992, taptoes in het Rotterdamse Ahoy, Euro-taptoes in 2001 en 2004.• The Royal Nova Scotia International Tattoo, Halifax (Canada) in 2008.• Bloemencorso’s in o.a. Zundert (Nederland), Digne les Bains (Frankrijk), Neuchatel (Zwitserland), Agrigento (Italië) en Jersey (Verenigd Koninkrijk).• Streetparades in o.a. Parijs, Keulen, Hamburg, Rotterdam, Brussel en Londen.• Taptoe Schloss Mariënburg in 2015• De grote streetparades en taptoes in 2016 in Chalon sur Saone en Digne les Bains (voor de derde keer). In Villefranche sur Saone werden eind januari 2017 de Conscrits feesten muzikaal opgeluisterd en in augustus werd deelgenomen aan de Luther Tattoo in Hanau.• In juli 2018 Iserlohn, Street parades en taptoe( ook al voor de 4e keer). Oktober 2018 Theatervoorstelling van Claudia de Breij in het Luxortheater in Rotterdam,• Oktober 2019 Heropening na de renovatie van de Maastunnel in Rotterdam,• 2020 februari. Helaas het enige optreden op de Coolsingel in Rotterdam. Daarna werd het stil i.v.m. Corona en werden alle optredens die gepland waren voor dat jaar gecanceld.

Nieuwe Show

Mei 2021 mochten we weer starten met de repetities voor de nieuwe show genaamd ‘The Sound Of Silence’. Deze zal voor het eerst te zien en te horen zijn in het voorjaar van 2022. Via de drie centrale thema’s horen, zien en zwijgen neemt de Euroband je mee op een muzikale reis die je zintuigen prikkelen. Ongetwijfeld herken je bekende nummers als: ‘Do you hear the people sing’, ‘For your eyes only’ en ‘It’s oh so quiet’. De show is samengesteld door enkele enthousiaste leden in samenwerking met ons professionele instructieteam.
 Interesse gekregen om muziek te komen maken bij deze mooie vereniging? Of nieuwsgierig geworden? Kom gerust, en vrijblijvend, een kijkje nemen tijdens onze repetitie op de dinsdagavonden van 20.00-22.30 uur in muziekgebouw “de Schalmei”, Krabbendijkestraat 520 in Rotterdam.