JONG EUROBAND terug bij de Nationale Taptoe in Ahoy!

20 jul 2022 | Nieuwsberichten



Nu de Nationale Taptoe weer terug is in Ahoy inclusief de jeugdmanifestatie voor de jeugdorkesten mag Jong Euroband daarbij natuurlijk niet ontbreken! Want Jong Euroband is een deelnemer “van het eerste uur” aan de jeugdmanifestatie! Het enige jeugdkorps onder de deelnemers dat afkomstig is uit Rotterdam is dan ook maar wat blij dat ze hierbij weer present zijn.

En dit was voor dit keer niet zomaar een vanzelfsprekendheid. De coronaperiode heeft ook op Jong Euroband z’n impact gehad. Door de beperkingen kon er geen ledenwerving plaatsvinden op de scholen, terwijl er wel jongens en meisjes vanuit het jeugdkorps doorstroomden naar de senioren van Euroband, de Show en Marchingband. Dit had natuurlijk negatieve gevolgen op de bezetting van het jeugdorkest, dat tot op de dag van vandaag helaas nog is te zien. Momenteel worden alle zeilen bijgezet om de jeugdafdeling gaande te houden en weer nieuwe kinderen binnen te krijgen. Jongens en meisjes vanaf 6 jaar die weleens willen zien en horen hoe het gaat bij een jeugdkorps zijn dan ook van harte uitgenodigd met hun ouders om eens te komen kijken bij Jong Euroband! Alle informatie vind je op www.jongeuroband.nl

Dit jaar zal Jong Euroband tijdens de jeugdmanifestatie een optreden verzorgen met twee muzieknummers op het onderdeel “marcheren”.


Delen via