Euroband presteert op het Wereld Muziek Concours

20 aug 2022 | Nieuwsberichten



De grote dag begint

De wekker ging om 6 uur, het is de dag van ons optreden op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, eindelijk! Op naar de krabbedijkestraat waar wij verzamelen om daar samen met de bus te vertrekken. Iedereen is op tijd, het ziet er naar uit dat wij er allemaal zin in hebben en dat we de juiste focus hebben.

Eerst krijgen we een te gek filmpje te zien van onze 3 gekke Brabantse leden. Zij hebben een tv-kantine serie gemaakt over een aantal mooie momenten. Dit was hysterisch en daar hebben wij heerlijk met elkaar over gelachen, deze ontspanning is wel even fijn!

Nu even een korte stop met elkaar voor een taartje en koffie, dat is even goed geregeld. De sfeer is nog goed, maar je ziet wel iets meer gespannen gezichtjes.

Hennie verzorgt ondertussen alle haren van de dames. Die moeten natuurlijk enorm strak en netjes opgeborgen zitten onder onze petten.

Tijdens de busrit krijgen wij nog een enorm mooi kado van moeder Irma. Een top motivatiefilm van al onze supporters thuis. Wow, dit doet ons goed!  Hoppa, daar zien we het mooie stadion van Roda JC waar wij einde van de dag rond 16:00 mogen optreden. Maar nu eerst even de supporters die mee waren in de bus afgooien om hierna richting het repetitieveld te rijden.

Voorbereiding op het parcours

Hier hebben wij eerst met onze geweldige instructie het parcours droog gelopen, de focus zit erin en iedereen wil alles nog even checken en goed doen. Je merkt tijdens het repeteren dat de spanning begint te komen. Het klinkt goed en we weten allemaal wat er moet gebeuren, let’s do this!

Bij aankomst op onze plek naast het stadion zijn we de laatste schoenneuzen en instrumenten aan het poetsen. De sfeer is top en we hebben er allemaal zin in (het is ook een beetje spannend).

Het inspelen ging volgens instructie super goed, nog een paar laatste belangrijke woorden van hun kant om ons klaar te stomen voor de impact van het stadion, hoe je kan reageren als je binnenkomt en hoe dan de focus te houden.

Whoehoee, daar gaan we!

Daar staan we dan in de beroemde tunnel, jeetje wat spannend! Het is voor iedereen moeilijk om de spanning nog te verbergen, maar we hebben tegelijk zin om dat gras op te eten. Seintje wordt gegeven en daar gaan we!

Op het veld moeten we nog eventjes wachten tot we naar onze beginpositie mogen lopen. Je pakt op dat moment nog goed de sfeer mee in het stadion, want die is namelijk zo fantastisch. Je hoort mensen roepen, fluiten, gillen en klappen. Je neemt dit in je op en pakt direct de focus weer.

Here we go!

We laten 2 marsen horen, Avez Troz en Svatecni Polka. De aanzet en intro gaan goed. Tijdens de start zit er nog een beetje spanning in de benen en moeten we even wennen aan het gras. Zo.. nu hebben we de flow te pakken. Rondom zijn juryleden en camera mensen te zien dus tijdens het lopen dien je echt de focus te houden.

Dan lopen we alweer in de laatste bocht, we worden flink aangemoedigd en daar komt de draai waar we kunnen uitpakken. Het is gaaf om het enthousiaste publiek te zien, dit geeft ons een enorm goed gevoel.

Aan het einde van Svatecni Polka houden wij ons instrument aan om hierna Listen to the Music in te zetten. We lopen nog deels spelend de tunnel door en slaan af. Hierna zie je bij iedereen de ontlading en onze vrienden en familie komen ons snel opzoeken. We lopen met elkaar naar de bus waar we ons uniform kunnen uitdoen. We zijn allemaal trots op elkaar en blij met ons resultaat. We hebben op dat moment alles laten zien, het ging niet helemaal vlekkeloos, maar hebben dit samen met elkaar gedaan. Nu even een pauze tot aan de finale. We zorgen dat we wat gaan eten en kunnen zelfs ook nog even kijken bij andere korpsen.

De finale

Het is inmiddels 20:00. We moeten ons klaarmaken voor de finale, nu worden de punten bekend gemaakt. We gaan naar binnen met eigen muziek en genieten van het publiek. In de finale staan we tussen de korpsen Adest & Advendo. Vanwege het lange wachten begon niet alleen het publiek aan de wave, maar gingen ook de korpsen op het veld meedoen. Erg gezellig hoor zo met elkaar!

Na een tijdje gewacht te hebben begint de puntenuitslag. Het is erg spannend, wij wilden heel graag meer punten dan vorige keer…. duimen.

Euroband Rotterdam 89.72 punten, iedereen springt een gat in de lucht: yeahhhhhhh we made it!!!!! Trots zijn we op het resultaat, uiteindelijk zijn we nummer 8 van de wereld geworden. Geweldig!

Alle korpsen vertrekken met eigen muziek, wij staan nog even langs de kant te klappen voor de andere korpsen. Nu mogen wij weg en zetten onze polka in. Wij stoppen bij het DVS vak om daar nog een toegift te geven en lang zal zij leven te spelen. Zij zijn wereldkampioen geworden op de mars en nummer 2 met de show. Dat verdient een felicitatie.

Hierna lopen wij met trots langs de jury door de tunnel, daar staan een hoop mensen te wachten en ook onze fans met confetti kanonnen, superleuk! Er klinkt een hoop gejuich als we uit de houding zijn, wat is dit een geweldig gevoel en een supermooie hobby! Hierna zijn wij met elkaar nog een feestje gaan bouwen om van ons mooie resultaat te genieten.

 

Op naar een heel mooi muziekseizoen! Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in.

Geschreven door Melanie Coral


Delen via