Terugblik 2022 – Popkoor Xing

23 jan 2023 | Nieuwsberichten



Wat hebben wij een leuk gezellig Xing-vol 2022 achter de rug.

Eindelijk mochten we weer na een vervelende Coronaperiode. We hebben dan ook volop genoten van diverse optredens dit afgelopen jaar.

We zijn begonnen in Vlaardingen Holy waar we mee hebben gedaan aan een leuk
korenfestival “op de Loper” met een enthousiast publiek.

ROTJEKOOR FESTIVAL 2022

Op zaterdag 13 juni jl. mochten wij voor de tweede keer deelnemen aan het “Rotjekoor Festival”
Een geweldig groot korenfestival in het centrum van Rotterdam waar 144 koren aan deelnamen.
Net als de eerste keer was het weer een groot feest.
Prachtig weer, gezellige drukte in de stad, volle terrasjes met voldoende enthousiast publiek met een luisterend oor.

Ons eerste optreden was in het Timmerhuis, een locatie met een geweldige akoestiek en een ruim podium zodat onze choreografie ook eens goed uit de verf kwam. De tuin van het Schielandshuis was het decor voor ons tweede optreden en tevens de plek waar we heerlijk met elkaar hebben geluncht.
Omdat onze dirigente Ana Mihajlovic met meerdere koren aan het korenfestival deelnam nam Arnold Seelbach tijdens dit optreden het stokje over wat hem overigens heel goed afging. Ons derde en laatste optreden was bij metrostation Beurs. Hier werkte de akoestiek ons een beetje tegen. Het was haast een kakafonie van geluiden, maar het enthousiaste publiek zorgde ervoor dat ook dit optreden een succes was.

Behalve het grote korenfestival Rotjekoor in Rotterdam hebben wij met heel veel Xing-plezier aan nog meer diverse korenfestivals deelgenomen.
Zo hebben we ook nog gezongen bij het korenfestival “Hoekse Waard” in Oud-Beijerland
en “Oeltgen de Piperfestival” in Ooltgensplaat.
Hierna was het seizoen van de festivals afgelopen en zijn we ons na de zomervakantie gaan richten op het kerstrepertoire.

XING TEAM UITJE DELFT

Na de zomervakantie zijn wij ons nieuwe seizoen begonnen met een leuk team uitje naar Delft. Vanwege vakanties misten we helaas nog wel een aantal leden. We zijn gestart met een lekker bakkie koffie/thee en stuk Dudok appeltaart. Daarna werden we in groepjes verdeeld voor een leuke foto puzzeltocht door Delft. We hebben deze leuke dag afgesloten een met een gezellige etentje.

JUBILARISSEN

Dit jaar hadden we 3 jubilarissen binnen ons popkoor.

Als eerste beginnen we met Sjef Olsthoorn die 50 jaar lid is van deze mooie club.
Sjef speelde jarenlang bij de Euroband en is ook vele jaren voorzitter geweest van de vereniging Euroband/Jong Euroband/Xing. Sjef is inmiddels geen spelend lid meer van de Euroband maar wel al een aantal jaar een xingend lid van ons popkoor. Het speldje en de bloemen kreeg Sjef overhandigd door zijn eigen zoon Joost (voormalig EB-lid)

Rachel van Ooijen en Barbara Maronier zijn in de bloemetjes gezet omdat ze beide 10 jaar lid zijn.

KERSTOPTREDENS

En toen zaten we alweer in December waar we meegedaan hebben aan het “Jingle all the way”
korenfestival in de Pelgrimskerk in IJsselmonde. Wat was dit ook een geweldige dag met een grote diversiteit aan koren. Wij mochten een half uur onze kerst/nummers laten horen en hebben ons nieuwe nummer “A million dreams” voor het eerst gepresenteerd wat prachtig klonk door de akoestiek in de kerk.

Op 24 december hebben we 4 x een blokje kerstnummers gezongen in de sfeervol ingerichte tuin
van het restaurant het Schielandshuis.Het weer zat ons gelukkig mee zodat we lekker buiten konden zingen tussen de gezellige kraampjes waar allerlei lekkernijen te koop waren zoals snert, warme chocomel, glühwein, etc.
Ook kon je een kerstfoto laten maken en dat hebben we natuurlijk met veel lol gedaan.

Bezoek onze Facebook Popkoor Xing-Rotterdam pagina voor meer foto’s en filmpjes.

 


Delen via