Mooie prestatie neergezet door Jong Euroband in Ahoy! 

12 sep 2022 | NieuwsberichtenOnze jeugd heeft afgelopen vrijdagavond een puike prestatie geleverd tijdens de Nationale Taptoe in Ahoy. Ons jeugdkorps deed daar mee aan de jeugdmanifestatie tijdens de Nationale Taptoe. Jong Euroband opende de jeugdmanifestatie en daarmee eigenlijk ook de Nationale Taptoe van dit jaar. Extra spannend dus.

Maar ook heel spannend voor onze jeugdleden die voor het eerst meeliepen in het korps én voor Thomas Kramer die zijn debuut maakte als Tamboer-Maitre van ons jeugdkorps! Maar onze jeugdige muzikanten kenden klaarblijkelijk geen stress en deden het fantastisch. Ze brachten heel zelfverzekerd hun twee marsen op de vloer van de grote Arena van Ahoy. Muzikaal klonk het als een klok en ook het marcheren (het onderdeel waar onze jongens en meisjes aan deelnamen) werd prima uitgevoerd. En dat ook nog terwijl er een professionele jury (bestaande uit dirigenten en Tamboer-Maitres van de Militaire orkesten) toekeken en onze jeugd beoordeelden!

Aan de jeugdmanifestatie werd deelgenomen door in totaal 10 jeugdorkesten die deelnamen aan de onderdelen marsof show.

Onze score: eervol Tweede en nog eervoller Eerste!

Zondagmiddag na de laatste voorstelling van de Nationale Taptoe was de prijsuitreiking van de nationale jeugdmanifestatie. Uiteindelijk werd Jong Euroband beloond met een prachtige tweede plaats op het onderdeel Mars met een score van maar liefst 77,50 punten! De tamboer-maitres van alle deelnemende korpsen (10 in getal) werden ook beoordeeld en niemand minder dan onze eigen Thomas kreeg hiervoor de hoofdprijs! En dat bij zijn eerste optreden als tamboer-maitre! Een geweldige prestatie waarmee we Thomas van harte feliciteren! Omdat Thomas deze zondag een optreden had met de SMB werd zijn prijs in ontvangst genomen door Melua.

Al met al hebben onze jongens en meisjes dus geweldig gepresteerd dit weekend in ons Rotterdamse Ahoy! Waarin ons kleine cluppie heel groot kan zijn!


Delen via